fredag, april 19, 2024

Moralstarkt Bajen besegrade Haninge

Efter tre perioders stenhård kamp på isen både mot Haninge och domaren tog Hammarby Hockey tre riktigt starka poäng med sig från Torvalla under onsdagskvällen. En riktigt stark insats där våra grabbar visar en sjujävla moral!
1:a perioden
Haninge inleder bäst mot ett avvaktande Bajen som ligger alldeles för långt ifrån motståndarna vilket ger hemmalaget läskigt mycket ytor att röra sig på och Sebastian Andersson ställs på prov omgående. Halvvägs in i perioden kommer första tecknet på att domare Peter Lyth inte är riktigt med i matchen då han tar ut Oliver Forsberg för en fasthållning efter att denne delat ut en klockren höfttackling. Bajens boxplay är mycket bra och snart är de fem utespelare på isen igen och då tar de våra ledningen genom Felix Lundqvist som får in ett inte alldeles märkvärdigt skott bakom Johan Johansson i Haningekassen. Ett par minuter senare får Bajen chansen i numerärt överläge men där uträttas i princip nada. I andra halvan av perioden tar sig Hammarbys spel, speciellt går laget hårdare in i närkamperna.

2:a perioden
Haninge startar återigen bättre än de våra, i ett fortsatt tryck efter att ha spelat ett powerplay kvitterar Christoffer Odljung när han ifrån högerhörnet går längs icinglinjen med pucken och lirkar in den vid Sebbes första stolpe. Haninge fortsätter att trycka på men då tar Joakim Arnmark tag i pucken och tar sig fram i mitten av banan, petar fram pucken till Viktor Mickelsson som drar en back och sedan Dubbel-Johan med en backhanddragning av säreget märke och Bajen är åter i ledning. Tolv minuter in i mittperren är Odljung åter i fokus då han från vänster drar sig in på mål och gör 2-2. Spelet är hårt på isen och jag tycker att domare Lyth missar uppenbara utvisningar, speciellt överträdelser som bör gå under benämningen interference. Mickelsson åker på en huvudtackling vid offensiv blå, visserligen ser det hela ut som en olyckshändelse men motståndarens axel träffar Viktor i skallen och borde renderat i minst en tvåa men icke. När Haninge får spela i numerärt överläge med någon minut kvar gör de det riktigt snyggt och en helt ren Rasmus Davidsson kan raka in 3-2 för hemmalaget. I periodens sista skälvande sekund blir det bråk på isen och av någon anledning blir Oliver Hofbauer utvisad för resten av matchen.

3:e perren
Med en man mindre på isen, först 4 mot 5 och efter en stund 3 mot 4 blir det stormigt framför Sebastian Andersson som gör snyggingräddningar på Haninges skott samtidigt som hans medspelare gör ett grymt jobb i boxen. Med alla utvisningsminuter avklarade krigar sig Hammarbyspelarna fram i förarsätet, speciellt efter att Benjamin Blomberg från en position bakom Haningekassen serverat Tomas Lindgren en puck som han sätter i mål. Strax därefter åker Joakim Ramsten ut för en boarding vid spelarbåsen tillsammans med Mattias Enroth och en Haningespelare som gruffat. Återigen försvarar sig de våra galant och utvisningsminuterna är snart ett minne blott. Med runt åtta minuter kvar av perioden får så Bajen spela i numerärt överläge, ett powerplay som ser gräsligt ut och då tar Benjamin Blomberg saken i egna händer. Han tar sig fram från egen zon, snurrar upp motståndare efter motståndare och avslutar med att sätta pucken rakt upp i krysset. Hammarby har vänt och tagit en 4-3-ledning! Härefter håller Bajen ifrån sig Haninges försök att kvittera och matchen är vunnen!

Det ska vara kamp och hårt på isen i en så betydelsefull match men domarna får inte missa allt för mycket, det känns inte rätt, speciellt eftersom det drabbar Hammarby i högre utsträckning än motståndarna. Mickelsson fick i tredje perren en rejäl tackling, denna gång bakifrån som absolut skulle ha beivrats men återigen friar domaren. Laget visar upp en riktigt grym moral och det är en lagsammanhållning av yppersta klass som byggts upp av Benny Rönnelöw & Co.

Det var Hammarbys fjärde raka trepoängare och de ligger nu på en andraplats i serien efter Åker/Strängnäs. Laget har nu allt i egna händer när det gäller playoffplatsen. Nu väntar Bajenkvällen med Sollentuna HC som motståndare och med en totalinställning av grabbarna skall det bli seger på Hovet!

Det var riktigt kul med en så stor uppslutning av Bajare på läktaren som stöttade matchen igenom, tack till alla som tog sig till Torvalla!

Stångkorvar
Det blir en köttutdelningseruption då radiobabblarna Hence och undertecknad delar ut efter denna strålande seger.
3 st till 47. Jonathan Tärnblom - står upp på egen blå som ett cementblock.
3 st till 92. Viktor Mickelsson - bästa matchen i grönvita dressen.
2 st till 26. Benjamin Blomberg - en soloprestation i precis rätt läge.
2 st till 57. Sebastian Andersson - makalösa räddningar.
1 st till 2. Felix Lundqvist - målskytt.
1 st till 16. Axel Åström - rensar bort i svåra lägen.
1 st till 27. Tomas Lindgren - målskytt.
1 st till 58. Oliver Forsberg - gediget arbete.
1 st till 93. Oliver Hofbauer - en riktig gangsta.

Kassar för kassan
Fyra baljor innebär 1 728 kr till Kassar för kassan som nu är upp i 14 688 kr. Läs mer på: http://bamsingarna.se/news.php?extend.1347

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen på playoffplats efter krigarinsats
BajenHockey TV: Intervjuer efter Haninge-Hammarby (3-4)

Å nu jäklar, ta er till Hovet på lördag! Efter fem förluster är det nu fan ta mig dags för en Bajenkvällsseger! Med ett grönvitt hav i ryggen ska Sollentuna bara betvingas! Hammarby Hockey är på väg att göra den absolut bästa säsongen sedan omstarten och det med HockeyEttans minsta resurser! Vi ger oss aldrig!