Ett hjärta - En förening
fredag, mars 29, 2024

Så jävla skönt, Bajen!

Vilken uppstuds det blev i Vilundaparkens Ishall under onsdagskvällen när Hammarby Hockey krossade Väsby IK. Det var full rulle från start som gällde vilket gav resultat och vilken revansch killarna tog på sig själva efter söndagen.
Ett något decimerat Väsby, bland annat saknades förre Bajenspelaren Mattias Forsberg i laguppställningen, fick redan från start ett taggat Bajen över sig. Efter ett par minuter sköt Axel Åström från blå och pucken styrdes in elegant av Tomas Lindgren. 2-0 satte Carl Graf efter trekvarts period spelad, en ledning som utökades i numerärt överläge då Joakim Ramsten volleyklubbade in pucken vid Väsbykeeperns högra stolpe.

Fem minuter in i andra perioden har Hammarby två spelare i skambåset och hemmalaget kan reducera till 1-3. Mindre än minuten senare i det fortsatta boxplayet kan Anton Molnar göra sig fri trots att han är ordentligt upphakad och sätter 1-4 snyggt upp i högerkrysset. Knappt halvvägs in i matchen är det Bajens tur att få spela med två man mer på banan och Felix Lundqvist gör 1-5. Härvidlag får Väsbys keeper Tom Tärnström nog och Måns Johansson tar plats mellan stolparna. Några minuter senare spelar Bajen ånyo powerplay och då kör Benjamin Blomberg lite slalom över banan och drar in 1-6. Humöret i Väsby är nu i botten och skogshuggarhockeyn tar vid vilket resulterar i en hoper utvisningar i bägge lagen, Bajarna nödgas ju stå upp mot överfallen.

Inför tredje perioden utgår Sebastian Andersson då han inte känner sig kurant, vilket inte speglats i hans målvaktsspel och Richard Siirala ställer sig i kassen. Väsby tar sig samman och trycker på i anfallszon mot ett Bajen som går ner lite i tempo med en stor ledning i ryggen. Efter fem minuters spel väljer Hammarbys ledning att ta en timeout men trots detta kan Väsby reducera till 2-6 ett par minuter därefter. Hammarby får ännu en gång spela 5 mot 3 en stund men trots bra tryck blir det inget mål. Därefter är spelet jämnt, Bajen spelar upp sig ju längre perioden lider och med ca fem minuter kvar gör Jonathan Tärnblom kvällen sista mål, en delikatess upp i krysset. Grattis Till €Tärna€ för första baljan i Hammarbytröjan!

En riktigt kul match att se för oss fåtalet Bajare som kommit till Vilundaparkens Ishall. Bra passningsspel, mycket avslut, bra tekningar och strid över hela banan med övervägande vunna närkamper som följd gör den här matchen till en av säsongens bästa hittills. Efter match tackar laget med att under Lindgrens ledning sjunga en gammal slagdänga om gul vätska över Solna. Dessutom sjungs det för födelsedagspilten President Sjöqvist. Så jävla skönt att få åka hem glad till sinnes, det behövdes. Tack till hela laget för det!

Stångkorvar
Radiogubbarna Henric och Victor delar ut
3 st till 2. Felix Lundqvist - Matchens lirare helt klart med viktiga brytningar och ett mål framåt.
2 st till 47. Jonathan Tärnblom - Stabilt försvarsspel och första målet i Bajentröjan, dessutom väldigt snyggt.
1 st till 27. Tomas Lindgren - bara ramsan är värd minst en korv.
Varsin extra delas ut för snyggomål till 10. Anton Molnar och 26. Benjamin Blomberg.

Målskörden gör att laget drog in 3 024 kronor till Kassar för Kassan - kanonbra!