lördag, april 20, 2024

Målrikt på Zinken

Vi var trenne Bamsingar som besökte Hammarby Hockeys B-juniorers match mot Katrineholms HF 95 i den finfina isladan på Zinken. Två av A-lagets spelare var i högsta grad delaktiga i de unga Bajarnas seger.
Kostas Psarros inleder torsdagskvällens målskytte då han gör 1-0 efter dryga tre minuter. Därefter är det motståndarlaget som tar över och gör tre raka mål varav det tredje kommer några minuter in i andra perioden.

I powerplay reducerar sedan Sebastian Wetterström och knappt halvvägs in i matchen kan Bajen kvittera genom Tim Linnander. Några minuter är Hammarby återigen i förarsätet då Herman Forslund sätter 4-3-målet i numerärt överläge. Ledningen blir kortvarig då Katrineholm utjämnar. Sedan kliver Kostas Psarros, med nummer 87 på ryggen i juniorlaget, in i handlingen på allvar. Han återger Bajen ledningen med fem minuter kvar av mittperioden och mer skall komma.

I tredje perioden är det dock gästerna som gör det första målet och det är kvitterat till 5-5. Lagen klarar av varsitt boxplay men det är ändå de våra som har längre perioder av press i anfallszon. Utdelningen kommer med åtta minuter kvar då Kostas håller sig framme och gör 6-5 efter att Lucas Åkerstedt skjutit och pucken ligger fri. Katrineholm tar då timeout men strax därpå roffar Kostas åt sig pucken och sätter 7-5. Katrineholm är dock inte utslagna utan börjar pressa tillbaka våra killar, tränare Tony Krantz tar då timeout för att få ett avbrott och det ser ut att gå vägen men med mindre än minuten kvar slinker pucken in ändå i Bajens kasse och det blir onödigt spännande i slutsekunderna när Katrineholm tar ut målisen för att trycka på. Slutsignalen kommer som en skänk från ovan och tre friska poäng är bärgade.

Matchen såg ut precis som en juniormatch brukar se ut; indianare, missade mottagningar och en del soloåkningar. A-lagets bägge unga killar Kostas (4 mål och 1 assist) och Arkaitx Edgren (3 assist) är viktiga pjäser på isen men hela laget gör en god insats.

Zinken är Zinken med alla de begränsningar som hallen har, omklädningsrummen ligger kvar med samma €höga€ standard som under Bajen Fans Hockeytiden, det blir förseningar både före match och inför andra perioden då målburarna är svåra att få i läge. Speakerns mikrofon verkar vara inlånad från en dålig burgar-drive thru, den skrapar och glappar. Grabbarna skall ha en stor eloge för att de klarar av förutsättningarna. Föreningen får fortsätta kämpa för junisarna fortsätta existens och visst vill vi till nästa säsong gärna se en utökning med ett J20-gäng samt ett U16-lag men problemen med detta är många, antalet spelare i Stockholmsregionen är begränsade och andra klubbar kan erbjuda väldigt mycket bättre faciliteter samt träningstider.
Och visst skall vi supportrar ta ett större ansvar genom att vara mer aktiva, alltså besöka fler matcher!?!

Publiken bestod av 30 närmast sörjande från bägge lagen och tre gaphalsar. Men var var kaffeförsäljningen?

Nästa Bamsingsamling på Zinken är på lördag då vi skall stötta Team 05 då de möter Djurgården med start 16.00. Forza!