Ett hjärta - En förening
tisdag, november 24, 2020

Igår var det 30 år sedan

pelle_080524.jpg
Pelle Lindbergh 78 79 Hh 02
 
Igår var det 30 år sedan målvaktshjälten Pelle Lindbergh gick bort i en trafikolycka. Tre decennier har gått men minnet av nummer #25 (Bajen) /#31 (Philadelphia) lever kvar i högsta grad. I Hammarby Hockey har tröja nummer 25 pensionerats och förhoppningsvis kommer vi någon gång i framtiden få hissa upp det tröjnumret i taket i en egen hall.
pelle_080524.jpg
 
Bamsingarna, oftast i sällskap med Pelles syster, högtidlighåller varje år Pelles födelsedag den 24 maj på Skogskyrkogården där vi samlas, lägger ner en krans och fikar i all stillhet.  Första gången vi samlades 2008 var Thomas Tynander som skrivit boken €Pelle Lindbergh, bakom den vita masken€ närvarande och berättade anekdoter. En berättelse som etsat sig kvar i mitt minne är den om det motstånd Pelle mötte bland NHL:s mer konservativa när han började ta med sig vattenflaskan ut till målburen för att undvika uttorkning.
 
pelle_lindbergh_78-79_hh_01.png
 
Det finns ett riktigt bra avsnitt av Svenska Ishockeyförbundets €Målvaktspodden€ som tillägnas Pelle som alla bör lyssna på: https://soundcloud.com/swehockey/pelle_lindbergh
 
Vi Bamsingar har alltid en insamlingsbössa framme på Hammarby Hockeys hemmamatcher där allt går till Insamlingsstiftelsen Pelle Lindberghs Minne som delar ut stipendier i Hammarbyleden.
 
Kolla även in officiella Pellesidan: http://www.pellelindbergh.se/
 
Vi syns den 24 maj på Skogskyrkogården!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Diktatorn

0 Kommentarer

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]