Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Det ska vara roligt

hh-ssk_2015-10-31_klack_bt_500x.png 
Foto: Benjamin Thorén, Hammarbys Hockeyhistoria.
 
Lördag kväll, AXA Sports Center, Hammarby Hockey - Södertälje SK.
Jag njöt av den trevliga stämning som skapades på Bajenläktaren under matchen. VI SJÖNG! Det var faktiskt första gången i de seriematcher jag bevistat under säsongen som vi var ett litet gäng som vädrade struparna och gav laget det extra stöd de förtjänar. Sången var i stort sett konstant och hatramsorna var begränsade till ett minimum.
Då det är alldeles för sällan som jag själv numera är aktiv på läktaren på grund av arbetsuppgifter för Hammarby Hockey och/eller Bamsingarna var det en lisa för själen att för en gångs skull få vara en del av en klack. Visserligen var jag iklädd en publikvärdsjacka vilket kanske inte är korrekt ur förenings- eller serie-etisk ståndpunkt men med tanke på att alla tillresta Bajare bara var glada och trevliga fanns det inte mycket för oss €guljackor€ att göra förutom att dela ut kramar smile
 
hh-ssk_2015-10-31_klack_as_500x.png
Foto: Annica Svensson.
 
Före match hade bland annat Bamsingarnas KFIB-banderoll hängts upp på ståplats och när jag ser bilderna på den lilla klacken så är det jäkligt mycket €Klubben för inbördes beundran€ över dem. Men, absolut, hellre en liten samling supportrar än ingen alls.
Själva uttrycket K.F.I.B, som är det namn som Bamsingarna bildades under och som fortfarande återfinns i föreningens namn, kan om man inte uppfattar det ironiska budskapet kännas exkluderande antar jag vilket i så fall är olyckligt. Ingen Bajare skall känna sig utanför på läktaren, det är tillsammans som vi stärker sammanhållningen och skapar stämningen.
 
Onsdag kväll, SVEAB Arena, Sollentuna HC - Hammarby Hockey. Då webbradiosändningen gick åt skogen gick jag ner bland vännerna på läktaren och VI SJÖNG! Strategiskt placerade bakom Bajens avbytarbås stöttade vi efter bästa förmåga och ta mig tusan om det inte blev mål när vi skanderade €Forza, Bajen! In med pucken! Hej! Hej!€, det var sannerligen inte igår, på senare år har den mest verkat ha jinxat spelet. Att det börjar infinna sig positiva tongångar i Bamsingleden bevisades av att vi i pauserna diskuterade minibussresor till både Tierp och Hudiksvall.
 
Hur som helst, i två matcher på raken har vi nu verbalt stöttat våra killar på isen och låt det bli startskottet för ett stämningslyft i vår hemmahall.
 
Spelschemat i resten av grundserien ser hyperintressant ut, vi har många matcher med utsikt till trepoängare att se fram emot. Vad sägs om följande guldkorn
Nu på söndag, 8 november 16.00: Hammarby - Wings - Här ska vi revanschera oss för den nesliga 5-2-torsken borta.
Söndag, 15 november 16.00: Hammarby - Väsby - Hemmamatchen tar vi hem!
Söndag, 22 november 16.00: Tierp - Hammarby - Minibuss?
Onsdag, 9 december 19.00: Hammarby - Haninge - avslutande matchen i serien och i mitt tycke nyckelmatchen nummer 1.
För hela spelschemat se: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8285.0

Med fokus och rätt stöd från läktaren kommer vi att klättra i tabellen för att få med oss många sköna poäng in i fortsättningsserien där jag anser, jag har skrivit och sagt det förut men det tål att upprepas, att Hammarby Hockey har en god möjlighet att vinna serien och ta den åtråvärda platsen till playoff 1. Alla förutsättningar finns att Bajen i slutänden kommer att göra en riktigt bra säsong och nå sin bästa placering i Div 1/HockeyEttan sedan omstarten!
 
En match i taget
Så nu uppmanar jag alla Bamsingar att göra gemensam sak på söndag i hemmamatchen i LW Hallen då vi ska ta revansch mot Wings HC Arlanda. Ta er ut till ishallen, samla er i grupp och SJUNG för Bajen!
 
Det ska vara roligt att gå på hockey!
Allt annat är ganska oviktigt.

Forza och trevlig helg!
Sverre Furberg
En naiv och oftast glad Bajare med en förkärlek till Hammarby Hockey.
 
Redigerat av Bagdad-Bob
Censor
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024