torsdag, mars 28, 2024

Bortaseger!

I en match med ojämn spelkvalitet med två rätt jämna lag på isen blev det till slut säsongens första trepoängare på bortais för vårt kära Hammarby Hockey.
Matchen kom igång några minuter försent efter att Hammarbys utrustning kommit fram till SVEAB Arena i Sollentuna i sista stund. Bajen tar tag i matchen från start och pressar tillbaka Sollentuna HC hårt som efter 3.24 drar på sig en utvisning. Det är inget större fel på bortalagets powerplay, det ser tvärtom rätt bra ut men målmässigt ger det ingen utdelning. Direkt efter att Sollentuna blivit fulltaligt åker så Bajen på en tvåa som de våra reder upp men spelet i resten perioden är haltande från bägge lagen. Bästa chanserna har Benjamin Blomberg som kommer fri med målvakten och , tror jag, Tobias Andersson som har en styrning strax utanför motståndarkassen. Första tjugominutaren slutar mållös.

I andra perioden tar så Hammarby ledningen i numerärt överläge efter att ha själva först klarat av ett boxplay. Målskytt är Marcus Carlsson, framspelad av Benji Blomberg. Omgående kvitterar Sollentuna vilket inte känns riktigt rättvist. Stora delar av perioden präglas av att lagen byter chanser med varandra och i mitt tycke är det Bajen som har mer att förlora när det blir Hawaii-hockey. I slutet av perioden gör de våra helt rätt när man i stället för att på studs vända spelet när man erövrar pucken, spelar hem och lugnar ner det hela för att bygga upp bättre anfall. 1-1 slutar perioden.

Det hinner bara gå 15 sekunder av den tredje perren förrän det blir en smula bråkigt på isen efter en fultackling från Sollentunas sida. Det hela utmynnar i två matchstraff, ett för vardera lagen, två tvåminutare för Sollentuna och en dito för Bajen. I det påföljande powerplayet tar Hammarby återigen ledningen, 2-1-målet kommer från Mattias Wigleys klubba och han spelas fram av Marcus Carlsson och Benjamin Blomberg. Det känns därefter rätt säkert, visserligen skapar hemmalaget chanser men en storspelande sista utpost i form av Sebastian Andersson är säker i sitt agerande. Men med cirkus tre minuter kvar blir det ändå nervöst då Wigley åker på en utvisning för att minuten senare byggas på med en utvisning till efter att en puck oturligt åker över plexit vid en rensning. Sollentuna låter pucken gå runt bra i sitt dubbla PP och vi skall vara tacksamma för att avsluten inte är de allra vassaste jag sett.  Då Wigley kommer in på isen igen får han pucken i sin ägo och blir slashad när han är på väg att komma igenom mot mål vilket renderar Sollentuna i en utvisning som snart plockar ut målvakten för att spela med 5 utespelare mot 4. Bajen klarar av de sista sekunderna på bästa sätt och segern är klar.

En mycket viktig seger och killarna skall ha en stor eloge för insatsen! Kanske inte den mest välspelade periodvis men vafan... underhållande var den!

Hela 304 personer såg matchen och glädjande nog hade vi för andra matchen på raken en liten klack på plats som sjöng efter bästa förmåga!

Av vår webbradiosändning blev det inte ens en tummetott efter att vår mixer packat ihop strax före match.

Stångkorvar
Robban Ljung delar ut
3 st till 31. Sebastian Andersson - snygga räddningar.
2 st till 5. Marcus Carlsson - ett mål och ett assist samt stort jobb över hela banan.
1 st till broder 22. Linus Carlsson - en vitamininjektion i truppen.
Undertecknad väljer att ge 11. Mattias Wigley en korv då han förutom målet tar ett stort ansvar på isen.

Nu väntar hemmamatchen mot Wings HC Arlanda på söndag i LW Hallen med start 16.00. Då ska sången eka från Bajenklacken och visst är det dags att slå hittillsvarande bästa publiksiffran i hallen, 222 personer? Fredrik Emsjö är tillgänglig för spel igen på söndag efter sin 10 matcher långa avstängning och förhoppningsvis kan vi då ställa upp med en hel fjärdelina för avlastning. Att vi har revansch att utkräva mot Wings efter den nesliga 5-2-torsken i första mötet gör inte saken sämre. Med andra ord, anledningarna att komma till LW Hallen på söndag är flera, så...