Ett hjärta - En förening
fredag, juni 05, 2020

Rönnelöw om serien så här långt och vad som väntar

hh-sollentuna_2015-09-20_benny-ronnelow_500x.png
Benny Rönnelöw under seriepremiären mot Sollentuna i LW Hallen.
Besvikelse över ett domslut eller en kunglig vinkning? Foto: Peter Jonsson.


Det är halvtid i HockeyEttan Östra med 11 av 22 omgångar spelade. Så här långt har det för Hammarby Hockeys vidkommande blivit 4 segrar, samtliga på hemmaplan och med 4-3-vinsten över Åkers som den avgjort bästa. Två gånger har det blivit oavgjort efter tre perioder för att sedan utmynna i förluster på straffar, nu senast hemma mot Hudiksvall och på det negativa kontot återfinner vi fem torskar där hemmafajten mot Visby/Roma var mest minnesvärd och inte långt ifrån poänggivande.

Bamsingarna har tagit ett snack med Hammarby Hockeys tränare Benny Rönnelöw om just hur det sett ut och vad framtiden har i sitt sköte.
Tjena, Benny! Halva serien spelad, hur tycker du att det gått så här långt?
- Självklart hade jag hoppats på några fler poäng, tycker inte vi kommer upp i den standard vi kräver av varann under ett par matcher.

Vi har mer eller mindre konstant haft en femma borta pga skador och annat, hur har ni i ledarstaben tacklat det problemet? Kommer vi någon gång under grundserien att få se 4 femmor på isen?
- Tyvärr har vi haft mycket skador under första halvan av serien, vilket såklart är tråkigt. Konkurrensen bland spelarna blir kanske inte så påtaglig när vi inte kan matcha fullt lag, Vi har försökt mana på grabbarna att det är viktigt att tävla i varje moment för att utveckla sig själv och sina lagkamrater just för att ställa kravet att alltid ge max. 4 femmor tror jag kommer bli sällsynt, kommer alltid vara skador eller sjukdomar.

Hur delar egentligen du, Arto och Johan upp arbetsuppgifterna?
- Jag har ett huvudansvar gällande spel, coaching,forwards osv, Arto sköter backarna under match och Johan har individuell feedback till spelarna.

Våra nuvarande mer eller mindre konstanta tre femmor känns välkomponerade, har det varit svårt att hitta rätt?
- Ja det tar ju alltid lite tid att hitta rätt kemi bland spelarna - det är klart att vi testat runt en del. Nu har vi som sagt en del spelare skadade som snart kommer fightas om en plats. så det kommer bli en spännande del 2 i denna serie. megasmile.png


Vad tror du om de 11 matcher som återstår av grundserien?
- Vårt mål är ju att få spelet att kugga i ännu mer och att vi tar fler poäng andra rundan än vad vi gjorde de första 11 matcherna.
 
Vi åkte t.ex. på tråkiga förluster mot Wings och Väsby på bortaplan, tar vi revansch på dem på hemmaplan där vi bevisligen är riktigt vassa?
- Ja det hoppas jag verkligen.


Det har ju ännu så länge inte blivit någon trepoängare på bortaplan och för mig känns de kommande bortamatcherna mot Sollentuna, Vallentuna och Tierp som de mest intressanta i detta hänseende, speciellt den sistnämnda kan ju bli en hård nöt nu när de har tagit in nordamerikanska förstärkningar. Hur viktigt är de att €få till det€ på bortais?
- Självklart är det viktigt att få med sig poäng på bortaplan - där behöver vi spela lite smartare för att ta hem poäng - trots allt är det lite olika spel på hemma respektive bortaplan.

Närmast väntar SSK på lördag, ett lag som är i en klass för sig i serien så här långt. Vilka är dina förhoppningar inför matchen?
- Jag hoppas det blir en bra inramning med mycket folk som hejar på sina lag och att det blir en bra stämning. Sedan hoppas jag vi kan visa upp ett spel som vi gjorde mot Hudiksvall och att vi verkligen ger SSK en match och inte visar en allt för stor respekt.

Stort tack och lycka till inför den avslutande halvan av grundserien önskar vi coach Benny!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020