Ett hjärta - En förening
fredag, februari 28, 2020

Inför SSK - Bajen

ssk-hh_puff_500x.png

Södertälje SK - Hammarby Hockey

Onsdag 23 september 19.00
AXA Sports Center

Onsdagens huvudnummer för merparten av oss Bajare är naturligtvis matchen på Nya Söderstadion mot Gefle som börjar 19.00. Lite i skymundan kommer då hockeylagets bortamatch med samma starttid mot SSK, ett möte mellan två gamla storklubbar. Förra gången lagen möttes var i Allsvenskan 2006/2007 (som Södertälje till slut vann) den 4 februari 2007 där det blev förlust för de våra med 1-2.
Precis som Bajen inledde SSK med en seger i söndags i en bortamatch mot Huddinge inför 1393 åskådare, en rätt hyfsad siffra faktiskt. SSK:s Anton Holm lyckades bäst i målskyttet med sina två baljor i 5-2-segern. Att notera är att Henrik Fluch som dömer onsdagens drabbning även stod för blåsandet i Södertäljes premiärmatch och lyckades då bland annat dela ut 4 st tiominutare för brottet "Dangerous Equipment"så det gäller för våra killar att hålla ordning på pryttlarna.

Givetvis är Södertälje blytunga favoriter inför matchen då de har de flesta tipsen att ta hem hela HockeyEttan Östra. För att vi ska kunna göra match av det hela bör Bajens utvisningsbås stå tomt matchen igenom. Huruvida laget får tillbaka några av de spelare som står på skadelistan återstår att se. Med segern mot Sollentuna i ryggen samt avklarandet av 3 mot 5 spelet i slutet av matchen torde de våra ha  positiv energi med sig till AXA Sports Center.

Ta sig till arenan
För dig som åker med SL är ett förslag att ta pendeltåget kl 17.19 från Södra Station som är framme i Södertälje Centrum 18.03. Därifrån går busslinje 758 mot Geneta med avgång 18.11 och anlöper Scaniarinken 18.30.

Biljetter
Plåtarna till bortastå i AXA Sports Center verkar gå på en hundring och de tar både kontanter och kort. Att förbeställa biljetter till bortastå på Ticnet har jag inte lyckats med, funktionen verkar avstängd.
För övrigt: Hemmastå pröjsar bara 80 spänn...

Bamsingarna
Bamsingarna sänder ingen webbradio eftersom Södertälje SK sänder matchen: https://ssktv.solidtango.com/live/sodertalje-sk-hammarby-if
Matchen kostar 129 kronor att beställa.
Däremot manglar vi ut händelserna i matchen i hemsidans chatt, i gruppen på Facebook och på Twitter (@Bamsingarna).

Omgång 2, övriga matcher:
Wings - Väsby
Sollentuna - Åkers
Hudik - Huddinge
Haninge - Vallentuna
Visby - Tierp (fredag)

Spel & Dobbel
Om du tänker spela en tia på matchen via Svenska Spel är oddsen:
1:a 1.15 | X: 7.50 | 2:a 9.40
Du har väl Hammarby IF Ishockeyförening som ett lag i Sv Spels Gräsroten så att en del av insatsen går till ungdomshockeyn i föreningen? Se https://svenskaspel.se/?pageid=/grasroten för mer info.
Om du tar dig till spelbutiken på nätet via Sponsorhuset blir det ännu mer pengar till Hammarby Hockey. Länk: https://www.sponsorhuset.se/hammarbyifishockeyforening/

Mer:
Hammarby Hockey: Inför SSK borta
SSK hemsida, inför med Mats Waltin: http://www.sodertaljesk.se/matchrapport_ssk.asp?matchid=997&visa=nedslapp

Bara Bajensegrar på onsdag!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020