Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Avslutning med grill o hockey

 nauclerlagbild.png
Ett reportage av Carina Robertsson
Lördagen den 28 mars var det säsongsavslutning med Hammarby Hockey och Bamsingarna i LW-hallen. En säsongsavslutning med match med A-lagsspelare och Bamsingar med efterföljande grillning. För grabbarna i Hammarby Hockey var säkert dagens ispass ett lugnt, ganska avslappnat träningspass med lite annorlunda sportdyck, men för Bamsingarna var detta en av årets händelser. Uppladdningen är lång och förväntningarna höga. Bamsingspelarna får låna (skydds)utrustning och hockeytröjor, vilket de fick bära mellan förråd och omklädningsrum precis som spelarna har gjort i flera år tills helt nyligen då ett eget omklädningsrum blev verklighet, hurra! www.hifhockeyhistoria.se 
www.hifhockeyhistoria.se  www.hifhockeyhistoria.se www.hifhockeyhistoria.se 
Efter matchen blev det samling vid grillarna. President Sjöqvist hade skruvat ihop grillar och suveräna Sverre fixade krubbet. På efterhänget var det verkligen högt i tak och oerhört skön jargong mellan spelarna. Ja, hela dagen igenom var det go stämning och många glada miner.
Jag ställde några frågor till ett gäng personer, t.ex. bad jag de sammanfatta säsongen, frågade om förväntningar innan och under säsong, och vad de skulle vilja säga till supportrarna. Så här svarade de:
nauclerlagbild.png www.hifhockeyhistoria.se www.hifhockeyhistoria.se
#3 Joakim Arnmark, andra säsongen med Hammarby Hockey. Sammanfattar säsongen: turbulent, rolig, utvecklande. "Pluggar till fysioterapeut (sjukgymnast) och det har fungerat bra att kombinera med hockeyn. Uppskattar att han hade färre skador under denna säsong, vilket gjorde att han kunde ge mer. Förväntningarna inför säsongen var höga för laget, vilket gick väl sådär i början vilket säkert var frustrerande för Jocke då han gillar, och ställer, höga krav på sig. Laget hade en fin segersvit som tyvärr inte höll ända fram så det blev lite trist slut. Jocke om supportrarna: Det är ett bra stöd, ger energi och höjer adrenalinet hos spelarna!" #10 Linus Nelson, första säsongen med Hammarby Hockey. Sammanfattade säsongen: upp och ner. "Har spelat hockey sedan han var 5 år, är nu 24 år, vill spela hockey seriöst och jobbar på att bli bättre. Han har spelat hockey i Oskarshamn, Vimmerby och Nacka, Stockholmsbo sedan 3 år och trivs i Hammarby. Jobbar vid sidan av hockeyn, känner som de andra av att träningarna ligger sent. När jobb, familj och hockeyn fått sin tid så är det återhämtningen som kan bli lidande. Förväntningen innan säsong var att vi skulle hota topplagen. Inledningsvis blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss och det kändes som om vi fastnade i en ond trend. En anledning kanske var att vi var ett nytt lag som skulle spela ihop oss. Efter ett tag kändes det ändå som om vi hittade rätt och sista delen av säsongen blev ändå relativt bra även om vi inte riktigt kom ikapp. Linus om supportrarna: Ni är de bästa i Stockholm! Som dessutom stöttar i ur och skur, både med- och motgång." #32 Oliver Forsberg, första säsongen i Hammarby Hockey (på lån slutet av säsong 13/14) Sammanfattar säsongen: svängig, roligt, givande. "Oliver jobbar vid sidan av hockeyn. Förväntningen inför säsongen var att han själv skulle utvecklas vilket han upplever att han gjort både som spelare och person. Oliver om supportrarna: STORT TACK, ni betyder hur mycket som helst!"
#Benny Johansson. Sammanfattar säsongen: nytt, glöd och trivsamt. "Tycker att det är ett lag med trevliga grabbar, bra stämning där alla umgås och att de nu spelar som ett lag. Ett lyft med det nya omklädningsrummet och han höjer Björn, Bosse och Robban som han tycker har skapat ett bra rum med skön stämning för grabbarna." www.hifhockeyhistoria.se #Björn Josdal. Sammanfattar säsongen: stökig, arbetsam, rolig. "Förväntningarna inför säsongen var höga, trodde på allettanplats minst. Väldigt intensiv med färdigställande av nya lokalerna samtidigt som verksamheten hade dragit igång. Vi hade ingen lagledare så det tog väldigt mycket energi och tid att ringa runt och kontrollera att saker var beställda osv. Björn började dessutom en ny tjänst på sitt jobb så det var en väldigt intensiv period. Mittendelen var inte så rolig med många förluster och gnissel bland spelare och ledare, tills efter tränarbytet och efter jul då vi började vinna många matcher på rad. Då gick humöret upp hos alla och allting blev plötsligt mycket roligare. Slutfasen var spännande och återigen mycket jobb inför Bajenkvällen och vårt mål att nå playoff. Hoppet levde fram till när det var två-tre matcher kvar. Sedan kändes det kört."
Tack för era svar, som supporter känns det oerhört värdefullt att höra era tankar kring olika saker. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi har haft ett lag med trevliga, ambitiösa och duktiga spelare den här säsongen och jag hoppas att vi får behålla så många som möjligt och följa deras och föreningens utveckling. Det är även spelare som har krav på sin spelmiljö, mycket kan förbättras och jag vet att det jobbas en hel del på olika håll och att vissa saker tar längre tid än andra. "Jag skulle önska att spelarna var ännu mer insatta i historiken om dagens Hammarby Hockey. Även om jag förstår att det är unga grabbar som primärt är med och spelar hockey för att de älskar att spela just hockey, så tänker jag att kan föreningen och supportrarna förmedla en liten gnista av den eld av support som föreningen bygger på så tror jag att det ger ett stort värde till hockeyspelandet. Att de verkligen förstår att de är en viktig del av ett unikt sammanhang, att dagens förening är sprungen ur Bajen Fans Hockey - av supportrar, för supportrar, med supportrar."
Nu är säsongen verkligen slut och precis som vanligt är det precis då man har lärt sig vilket tröjnummer som hör till vilket namn, men det är bra träning för en gammal hjärna så jag ser framemot säsong 15/16! Försäsongsträningen kanske redan har börjat? smile"
Taggar: Inget

Om skribenten

Diktatorn

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024