tisdag, april 16, 2024

Strafförlust mot Haninge

Hammarby Hockey fick en poäng med sig hem från Torvalla Ishall under onsdagskvällen vilket tillsammans med att laget nu ser ut att vara på väg ur den lilla svacka man visat upp i de två föregående matcherna känns positivt, det var ändå serieledande Haninge de mötte och vi är hittills det enda lag som tagit berövat dem poäng.
Matchen präglas av ideliga utvisningar, i den första perioden är det Haninge som drabbas värst och i spel fem mot tre gör så Leo Engman Bajens första powerplaymål i Vårserien framspelad av Mattias Forsberg. Hampus Harlestam, assisterad av Mattias Forsberg och Jonathan Tärnblom, gör sedan 0-2 då han glider sidledes mellan tekningscirklarna och får Johan Johansson i Haningekassen att göra första draget. I slutet av perioden är det Bajen som har två spelare i skambåset men en bra och aktiv box samt med en Linus Lundin i kanonform gör att de våra kan gå till periodvila med en tvåmålsledning.

Haninge reducerar efter drygt fyra minuter i mittperioden genom Stefan Pettersson och en stund senare kvitterar de i numerärt överläge. Med varsin gubbe utvisad tar sedan Haninge ledningen och när de återigen får spela med en man mer på banan börjar det kännas riktigt jobbigt. Till alla Bajares glädje passar då Mattias Forsberg på att kvittera efter finfint förarbete av Hampus Harlestam. Haninge jagar nu ny ledning men 3-3 står sig perioden ut.

I tredje perren klarar vi av några numerära underlägen för att de sista fem minuterna få spela med en man mer på isen efter en riktigt ful tackling bakifrån av Oscar Liljeroth på Anton Molnar som inte kan spela vidare. Tyvärr spelar vi inte bra i powerplay, det slarvas för jäkla mycket. Det blir inga mål och matchen går till förlängning där vi åker på en utvisning med 30 sekunder kvar som klaras av. Det hela får avgöras på straffar och Linus Lundin räddar Haninges första. Bajen tar ledningen genom Hampus Harlestam och det så när att Mattias Forsberg avgör men hans skott tar i stolpen. Haninge kvitterar i tredje omgången och därefter blir det en räcka med dåligt lagda straffar. I sjunde omgången avgör så tidigare målskytten Stefan Pettersson och Haninge tar hem extrapoängen.

Spelet var inte lysande från något av lagen, många misstag görs ute på isen vilket tillsammans med utvisningarna gör att det inte blir något riktigt flyt i spelet från något håll. I matchen åker vi på 11 tvåminutersutvisningar varav en del är helt onödiga på grund av att det snackas, dags att skaffa en domarklädd docka att avreagera sig på i båset? Passningsspelet i andra och tredje perioden är inte bra och måste rättas till. Dock är vårt spel överlag ett fall framåt, speciellt efter hemmaförlusten mot Enköping. Vår förstakedja med Forsberg/Harlestam/Nelson som känts lite off i två matcher var nu tillbaka i god form och levererade. Linus Lundin i vår kasse är riktigt grym och agerar så lugnt.

På läktaren var det 389 personer varav en stor klump Bajare.

Nu väntar nästa bortamatch på söndag borta mot Bajenkvällsmotståndarna Väsby och den är riktigt viktig i den täta tabellen. Redan på Torvalla var det mycket snack inför söndagen med många Bamsingar som skall ta sig dit, det är längesedan det varit ett sånt surr inför en bortamatch. Kul!

Stångkorvar
Webbradiogänget delar ut
3 st till 19# Leo Engman som matchen igenom ger järnet.
2 st till 31# Linus Lundin - stabila sista utposten.
1 st ger vi varsin till 18# Mattias Forsberg och 9# Hampus Harlestam - Mattias var inblandad i alla Hammarbybaljor under matchtid och Hampus gör mål i första perren samt vårt enda i straffläggningen.

Vi lottade inför tredje perioden ut tre platser i supporterlaget till förmatchen under Bajenkvällen och de som tillsamman med Turbo och Kenta skall representera Bamsingarna äro Jenny, Bemma och Jacob Y. Grattis!

Webbradiofiler
Den mänskliga faktorn var framme (nämner inga namn eftersom det var jag) så ljudet var uselt i första perioden. Stort tack till er som lyssnar och kommenterar!
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden+övertid+straffar] .mp3