Ett hjärta - En förening
torsdag, augusti 11, 2022

Första förlusten i Vårserien

hh_logo_text-under.png

Ett rätt uddlöst Hammarby Hockey åkte på en uddamålsförlust i årets första match, hemma i LW Hallen mot Enköping inför storpublik.
1:a perioden
Hammarby, som kommer till spel med nästan fyra fullständiga femmor vilket är glädjande, är det spelförande laget från start. Det skapas chanser, bland annat ett friläge, men pucken hamnar inte i maskorna bakom Enköpings målvakt. Istället är det bortalaget som tar ledningen när pucken lyfts fram till en fri Emil Andersson som överlistar Linus Lundin. Målet ger Enköping självförtroende och de äter sig in i matchen anfallsmässigt.

2:a perioden
Intensiteten och skärpan saknas hos våra killar nu och det är inget skönspel vi bjuds på. Det blåses på lite utvisningar åt bägge håll men i våra powerplay händer tyvärr inte mycket, ännu har vi inte gjort mål i numerärt överläge i Vårserien. Mitt i perioden kvitterar Tim-Robin Johnsgård då han får en puck serverad av Leo Engman i ett snabbt anfall efter att William Carlén skickat upp pucken längs högersidan. Tyvärr lossnar inte Bajens spel efter målet utan det präglas av individuella misstag och ett bra försvarsspel av motståndarna.

3:e perioden
Nu är Enköping det bättre laget på isen och efter sju minuters spel går Oscar Pettersson in, på ett alltför enkelt sätt, runt våra spelare på högersidan och skjuter in ett fatalt 1-2-mål. Vårt lag måste nu jaga men vi kommer inte till ordentligt på kassen samtidigt som motståndet nu spelar klokt och bra. I matchens slutskede tas Lundin ur sin kasse och en extra utespelare kommer in men matchen slutar med seger för gästerna.

Det saknades fart under skridskorna på de våra i matchen och vårt powerplay saknar en dimension. I numerärt underläge är vi riktigt bra, Mattias Wigley och Tim-Robin Johnsgård offrar sig hejvilt för att stoppa puckar. Enköping genomför en riktigt bra taktiskt utförd match och de knappar in på vårt försprång gentemot dem i tabellen. Men i stort var det ingen match man kommer att minnas för snyggt spel eller överhuvudtaget minnas alls.

Publiksiffran 430 personer är svinbra, tråkigt att inte de bjuds på en bättre match.

Stångkorvar
Vi som plockade ihop radioutrustning och souvenirer delar ut
3 st till 11# Mattias Wigley
2 st till 14# Tim-Robin Johnsgård
1 st till 5# Sebastian Johansson
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278.0

Webbradio
Filerna från matchen finns att lyssna på:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
Ingen ko på isen med Stefan Ståhl och gästerna Mille och Tomas Lindgren lyssnar ni på här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3

Vi tackar också alla som köpte souvenirer och blev nya medlemmar i vår lilla förening!

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Enköping bröt Bajens segersvit
Sv Fans: Över 400 såg Hammarby förlora

Nu väntar två svåra bortamatcher för vårt lag. På onsdag möter vi Haninge på Torvalla och nästa söndag Väsby i Vilunda. Det krävs en mycket högre klass på insatserna där om det skall bli några poäng att ta med sig i trunken hem då.
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2022