Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Siffror

nybro_hif.jpg
Tänk er ett fullt hovet en tisdag kväll 2007, en utopi kan man tycka men det har hänt, Djurgården mot Brynäs. 3-4000 biljetter var säkerligen på något sätt fribiljetter  men ändå, Djurgårds (kvinnligt könsord) har lyckats fylla hovet mot Brynäs som egentligen inte är mer intressant lag än Björklöven, jag undrar hur Boork fan kände sig när han tittade ut på hovet och såg tillbaks på när han nästan ensam sänkte Bajens drömmar om elitserien. Hur kan detta vara möjligt? Ja du, siffror, allt handlar om siffror. När en av de få tappra(vilket man kan tycka är respekt eller idioti), i mina ögon en hjälte, åkte ner till Ängelholm för ännu en förlust med en banderoll som sa: "håll siffrorna nere" var det inte bara tragik/komiskt utan även en av dom bästa banderoller som någonsin gjorts och borde få något pris men också en sanning för Hammarby och alla andra lag i Allsvenskan, allt handlar om siffror.
280 åskådare = massa siffror i minus kolumnen,plånboken, banken kalla det vad fan du vill, 1-4 mot Malmö= minus i poäng siffror och siffertapp upp till strecket enklare/svårare än så är det inte för tillfället.
Men det lag vi ställer på isen match efter match med lön som är ungefär som publiksiffrorna är det ta mej fan det coolaste laget i hela allsvenskan, kanske inte det bästa, siffrorna ljuger inte, men ett bättre kämpande Hammarby lag har nog aldrig ställts på is. Dom ska ha Cred för varje djävla skär dom tar där ute på hovet eller i någon lada på landet. Vet i fan om jag hade gjort det dom gör, spelat hockey för en klubb som är så nere som Bajen och med en publik som är så få. I mina ögon är dom värda Jerring priset eller vilket pris som helst. Det är därför jag tycker att det är så tragiskt med att Aporna kan få fullt hus bara för att dom råkar ligga 2:a i Elitserien förvisso, men ändå, siffran. Men antalet medgångsupportrar i djurgården är tyvärr ganska hög just nu. Nu är det ju så att alla som vet något om Stockholms hockeyn vet att många inte håller på dom i verkligheten utan är det gratis så är det.

1040 personer på en gratis match för Bajen hockey efter fotbolls avslutning när man har 200 meter från söderstadion att ta sina små taniga ben är däremot en större skandal, att sen att hälften går hem efter en period är ännu värre när Bajen bara ligger under med ett mål. Kanske det är så att Bajen publiken till slut har sagt sitt vi vill inte ha ett hockey lag. Jag tror inte det. Jag tror att många som var på fotbollen är precis som djurgårds publiken på hockey matchen mot Brynäs medgångssupportrar som inte nödvändigtvis håller på djurgården i fotboll utan går mest för att det är gratis och mycket folk och framför allt för att dom inte är direkt intresserade av sporten i sig utan tycker det är trevligt att dricka lite bira (samma bira som bajare dricker) med sina arbetskamrater som också fått fribiljett av chefen. Myten med trevliga roliga söderstadion med att det faktiskt skrivs en hel del om skandaler drar folk till fotbollen. Det är spännande att se klacken och att uppleva känslan av fart och fläkt och lite skandaler har alltid intresserat folk. Helt plötsligt är det glömt, dom bistra åren i ettan med publik på siffrorna 4-5 tusen och ibland mindre. Nu står alla där och säger "jag har alltid gått och stöttat Bajen i vått och torrt". Konstigt att 10.000 gjorde det när det bara var 4000 på matcherna. Men det som är mest konstigt är dessa `Bajare´ som håller på andra lag i hockey i mina ögon, är man Bajare så är man. Det har alltid sagts att vi är den trognaste publiken i media och bland folk dags att krossa den myten nu, vi är sämst på att ställa upp när det gäller av alla Stockholmslag, skulle till och med kunna sträcka mig till att Brommapojkarnas lilla klack är mer trogen sin klubb än ni så kallade bajare som låter en av dom mest anrika delen av föreningen tyna bort - SKÄMS PÅ ER!.

Hammarby Hockey må ha gjort sina misstag med att inte ta hand om sin publik och lova satsningar hit och dit inte varit helt öppna i sin kommunikation med fans men ska spelarna med Hammarbys logga på bröstet som dessutom brinner mer för klubben än ett Hammarby lag någonsin gjort få lida för det. Nr 20 Tomas lindgren är i Bajen hockey tillsammans med alla i laget ett unikum i det jag kallar siffrornas land Hockey allsvenskan.. Ge dom vad dom förtjänar: ett om inte helfyllt hovet så i alla fall halvfullt, se hur det gick när lite medgångssupportrar gick mot Solna, den enda vinsten hittills i år . Hjälp till att hålla Hammarby hockey vid liv och kanske kunna sportsligt konkurrera med dom stora grabbarna om några år eller må ni för evigt brinna i helvetet.

Hell Bajen !

Insänt av mack
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024