fredag, april 19, 2024

Bästa inledningen

Premiärmatchen i HockeyEttan Östra Vår slutade med en välförtjänt seger för Hammarby Hockey när de besegrade Vallentuna i LW Hallen. Många utvisningar för Bajen gjorde att de under halva andra perioden fick fajtas i numerärt underläge där Linus Lundin ställdes på hårda prov.
1:a perioden
Efter några minuters spel tar Hammarby över taktpinnen helt och hållet med bra tryck mot Vallentunakassen som följd. Tyvärr åker Bajen på en utvisning halvvägs in i perioden med ett powerplaymål för bortalaget som följd. Juuso Kaijomaa svarar emellertid omgående då han kämpar in pucken efter ett skott av Anton Molnar. Med matchuret på 13.56 tar Hammarby ledningen då Joakim Arnmark dundrar in pucken i första krysset, pucken studsar ut och domaren ser uppenbarligen inte att pucken varit inne utan gör först wash out-tecken men blir rättad av linjemän och en hel protesterande hall. Troligen var detta det andra målet domaren missade för hemmalaget för en stund innan har Leo Engman en puck som sakta glider in mellan Vallentunakeeperns ben och över mållinjen (jag står lika bra placerad som domaren och jag är rätt säker på att hela pucken är inne) men det blir inget godkänt mål. Nåväl, två minuter efter Arnmarks ledningsmål gör Christoffer Usov 3-1 en fin prestation och får in pucken i mål. I slutet av perioden klarar Bajen av ett numerärt underläge.

2:a perioden
Bajens fina spel blir oavbrutet stört av att man tvingas spela i numerära underlägen, vissa utvisningar är helt okay utdömda men en del är uppåt väggarna. Linus Lundin håller tätt på bästa sätt, några räddningar är mycket spektakulära och sköna att se. Hammarbys boxplay fungerar fint, där det i grundseriens första halva präglades av tvekande insatser är finns det nu en beslutsamhet och man fullföljer sina ingripanden i alla situationer. Perioden slutar 0-0.

3:e perioden
Utvisningseldoradot fortsätter men nu åker även Vallentuna på några stycken. Ännu saknas det några pusselbitar i Bajens powerplay-spel och utdelningen uteblir. Vallentuna å sin sida gör sitt andra mål i numerärt överläge sju minuter in i perioden och med 3-2 på tavlan känns det nervöst. Vallentuna pressar för att komma ikapp och med två minuter kvar tar de timeout för att sedan ta ut målvakten. Då passar eleganten Hampus Harlestam, som matchen igenom haft lite lekstuga med motståndet, på att punktera matchen med ett mål i tom kasse och 4-2 slutar matchen i vår favör.

Mycket bra insats av Bajen, hela laget arbetar tillsammans på bästa sätt. Försvarsspelet är stabilt, speciellt backar man hem i tid för att undvika frilägen för motståndarna. Framåt var det välkomponerat i formationerna med mycket bra press i anfallszon som skakade motståndarna. Leo Engman och Alberts Ilisko var tillbaka på isen och de var ordentligt spelsugna. Plus i kanten även för Oliver Forsberg som känns som en helt ny spelare nu.

Nu väntar en svår andra omgång när laget åker till Vegahallen i Tierp på måndag, det kommer att krävas en helgjuten insats av grabbarna för att kunna ta med sig poäng hem.

Publik: 281 personer. Mer än 100 fler än i någon annan match i Östra Vårseriens inledningsomgång. Bra klack!