torsdag, mars 28, 2024

Att en pinne kan vara så upplyftande

Låg i sinnet en sunklördag anländer jag till LW Hallen och har inga större förhoppningar när Bajen tar sig an topplaget Huddinge. Hur skönt är det inte då att få se ett taggat lag ta första poängen på mycket länge efter en grym insats?
Hammarby Hockey kommer ut på isen och är med från första nedsläpp. Utdelningen kommer efter knappa tre minuter då Linus Nelson på egen hand gör sig fri och skjuter in 1-0. Huddinge kommer mer och mer in i matchen efter tagen timeout och kvitteringen kommer 17.30 in i matchen då vi kommer ur positionerna i försvarsspelet och Huddinge utnyttjar detta med Jesper Kokkonen som målskytt.

I andra perioden har ett lägre underhållningsvärde. När vi i numerärt underläge efter dryga sex minuter går bort oss på egen blå gör Kokkonen sitt andra mål för dagen då han går in efter högerkanten, åker in på mål och på ett jäkligt snyggt sätt fintar bort Emil Lindbom. De våra får chansen i powerplay en stund senare som inte resulterar eftersom vi har svårt att ta oss in i Huddinges zon. Med knappa två minuter kvar av perioden får vi chansen i spel fem mot tre men tillfället slarvas bort då vi i ett byte åker på en utvisning beroende på att vi blir för många spelare på isen, glid inte ut till utvisningsbåset grabbar!

Tredje perren blir efter ett tag ett enda långt numerärt överläge för Hammarby då Despo blir nedgjord då han är på väg att skapa ett friläge och han då blir nedgjord, bland annat med en armbåge mot huvudet vilket renderar Huddinge ett matchstraff samtidigt de tar en tvåa för fasthållning och lite senare det slås en puck out. Med åtta sekunder kvar av detta utvisningstjok lyckas vi till slut kvittera till 2-2 då Viktor Mångs skjuter från blå och Markus berg styr in pucken. Matchuret står då på 7.57 och därefter jagar Huddinge ett ledningsmål som intensifieras då vi drar på oss ett par utvisningar i slutskedet men Emil Lindbom håller ställningarna och matchen går till förlängning.

Huddinge får inleda i spel fyra mot tre i förlängningen och deras segermål kommer efter 40 sekunder genom ett backskott. Visst hade det varit roligt om vi hade kunnat inkassera extrapoängen men efter den poängtorka vi haft så var det inga sura miner. Vi fixar en pinne mot serietoppen!

Nu vankas tre matchers bortaturné (Väsby 29/10, Visby 7/11 samt Haninge 9/11) så hoppas jag att våra iskrigare tar med sig lördagens match i hjärtat och gör storverk.

Stångkorvar
Jacob Ytterberg förlänar följande spelare:
3 st till 31# Emil Lindbom
2 st till 12# Markus Berg
1 st till 17# Daniel Despotovic

Webbradions ljudfiler (tyvärr saknas starten på matchen eftersom undertecknad kom precis till matchstart och det tog en stund att packa upp utrustningen):
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden+OT] .mp3