Ett hjärta - En förening
torsdag, mars 28, 2024

Stångkorvar och webbradio efter Hudikmatchen

Ett mycket imponerande Hudiksvalls HC vann hemma i Glysishallen mot våra krigare med 5-1. Förutom de inledande minuterna av första perioden, då Hudik Hockey tog ledningen med periodens enda mål, spelade Bajen helt okay i två perioder trots att ett mycket samspelat och taktiskt välorganiserat hemmalag ägde pucken i mångt och mycket.
I andra perioden kvitterade Mattias Forsberg då han framspelad av Sebban Johansson gick emellan Hudikbackarna och sköt in pucken. Tyvärr blir vi omgående av med vårt momentum efter ett vi tar en onödig tvåa för snack och Hudik återtar ledningen i powerplay.
I tredje perren är vi slutkörda efter att ha jagat mycket puck i 40 minuter och Hudik gör rättvist tre baljor.

Josef Nilsson gjorde en kanonmatch med grymma räddningar och landade på 88.37% i räddningar trots fem insläppta mål, det är baske mig inte dåligt. Backarna gjorde det bra då de verkligen vinnlade sig om att få bort motståndarna som försökte parkera framför vår kasse. Våra forwards jagade och stod i, tyvärr var våra anfall i genomsnitt riktigt korta.

Hudiksvall, förutom att ha det bästa spel jag sett hittills denna säsong, är absolut den bäst organiserade föreningen vi besökt i Hockeyettan, jag tror att vi kan lära oss mycket av deras evenemangs- och marknadsorganisation. Glysishallen är kanonfin, en hockeykyrka med riktig träkänsla.

Publik: 964 personer. Vi Bajare var ett 30-tal varav 10 tillresta Bamsingar.