torsdag, april 25, 2024

Jobbig torsk mot Värmdö

Trots en stor dominans i puckinnehav och skott lyckas vi inte besegra gästande Värmdö under onsdagskvällens match i LW Hallen. Vi har så förtvivlat svårt att få in puckarna i motståndarkassen att det gör ont att se.
1:a perioden
Hammarby tar tag i matchen från första nedsläpp och det är i princip spel mot ett mål i första perioden. Vårt 1-0-mål tillkommer i lagets enda boxplay efter knappa 10 minuter då kapten Mattias Forsberg kommer fri med Richard Siirala i Värmdökassen och pucken går in via stolpen. Bajen fortsätter att skapa framåt men skotten fastnar allt som oftast i den gröt som bildas framför mål då Värmdö är mycket kompakta centralt. Vi har tre numerära överlägen i perioden utan att få utdelning på grund av att vårt powerplay blir lite enahanda, vi lyckas inte få någon förflyttning av försvaret utan skotten går in i täckande och offervilliga Värmdöspelare. Strax före periodens slut kvitterar gästerna då vi fipplar med pucken på offensiv blå och Joel Ahlin blir fri med Emil Lindbom. Skotten i första slutar 25-4, ineffektivitet kontra effektivitet med tanke på resultatet.

2:a perioden
Mittperioden är betydligt jämnare i spelet, Värmdö spottar upp sig samtidigt som vi är betydligt tamare. Med matchklockan på 8.37 tar Värmdö ledningen med ett mål som nästan är en blåkopia av gästernas första balja. Trams med pucken på offensiv blå, friläge och Dennis Santesson gör inget misstag utan gör ett snyggt avslut. Bajen åker omgående på en utvisning och efter en misslyckad rensning kan Alexander Dypbukt lägga in en puck över Emil Lindboms axel. Det känns så surt att Värmdö får dessa €lätta€ mål och tar en för oss svårhanterlig 3-1-ledning. Tiden tickar på och Värmdö kan åka av isen i en tvåmålsledning.

3:e perioden
Nu är de våra tillbaka i den överlägsenhet vi hade i den första perioden och efter fem minuter reducerar vi i numerärt överläge efter bra spel då Hampus Harlestam passar pucken genom boxen över till Daniel Despotovic som kan skicka in pucken till Mattias Forsberg framför mål och Mattias rakar in pucken. Bajen fortsätter att trycka på men Siirala räddar på alla möjliga sätt, den mest otroliga räddningen gör hans tappade spade som ligger bakom honom och stoppar pucken på mållinjen. Med stor offervilja håller Värmdöspelarna oss stången och de tar sin första trepoängare.

Det känns så bittert att vi förlorar matchen trots en sådan överlägsenhet på banan. Våra mål kommer i specialmomenten boxplay och powerplay men framförallt i numerära överlägen måste vi bli effektivare. Samtidigt får vi inte i spelet fem mot fem till varje pris försöka göra €snygga€ saker med pucken vid anfallsblå, det straffar sig två gånger om. Emil Lindbom i Bajenkassen skall absolut inte beskyllas för förlusten, han gör ingen dålig insats.
Att vi nu är på väg till fortsättningsserien gör mig inget men något måste hända annars riskerar vi ett negativt kval i vår. Men än står vi inte framför ättestupan...

Publik: 219 personer. Inte lätt att fylla LW Hallen efter denna säsongsinledning. Pluspoäng till evenemangsgruppen med Robban Ljung i spetsen som börjat skapa grönvit atmosfär, i entrén syns det nu vilket lag som har hemmamatch, bravo!