Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Hammarby Hockey behöver dig!

thumb_marre.jpg
Redaktionen har fått en krönika av en av Hammarby Hockeys sponsorer vilken vi med glädje publicerar:

Det är lätt att förklara sitt förhållande till Hammarby Hockey för oss Hammarby supportrar. Som bäst hann vi med någon säsong i elitserien eller derbyt mot gnaget med Mariuscz Cherkawski i kvalserien 93, åren från 1986 till dags datum har bestått mer av ett par spontanbesök per år på hovet än den digra besökslista vi haft på söderstadion. Självklart finns det undantag i vissa hängivna fans som kan ses år ut och år in på hovet oavsett resultat men i grunden är seriespelet inte lika tilltalande som en rak 26 matchers serie i fotbollen.
Spelupplägget åsido är trots allt Hammarby Hockey klubbens mest framgångsrika förening inom svensk elitidrott genom tiderna och har genererat mängder av både landslags- och elitseriespelare. Även om upplägget i dagens serie/kvalspel kan kritiseras så kvarstår faktum att flera lag som Leksand, Ssk, Skellefteå, Malmö, Björklöven osv åker berg- och dalbana i sin strävan att nå Elitserien. Ekonomin hänger inte alltid med eller så är satsningen inte tillräcklig för att mäta sig med de etablerade elitserielagen som huserar vid pamparnas övre skikt.

Hammarby Hockey har satsat på att långsiktigt hålla sig kvar i superallvsenskan samt att på sikt skaffa sig ett ekonomiskt och publikt underlag för att ta sig till elitserien. Ingen som följt föreningen på nära håll kan säga att det saknas passion eller engagemang för klubben bland styrelsen. Även om alla beslut och kalkyleringar inte alltid följt budgeten har det funnits en vilja och styrka som gjort att styrelsen arbetat för bajens bästa. Styrelsen har haft ett tungt arbete med att sanera den skuld som den idrottsföreningen Hammarby Hockey tog över efter Hammarby Hockey AB, dock ska tilläggas att den tidigare styrelsen säkert haft goda avsikter men saknade ett långsiktigt engagemang vilket AEG´s avhopp redan efter ett år avslöjar. Nuvarande styrelse jobbar intensivt på gräsrotsnivå med att skapa en familjär stämning på hovet. Ett flertal styrelseledamöter huserar kring klacksektionen under matcherna på hovet och finns alltid tillgängliga i pauserna för föreningsfrågor. Tilläggas bör att ett par kring organisationen tillhör kärnan av de aktiva supportrar som i dagsläget stödjer Hammarby Hockey på ideell basis.

Som supporter krävs inga större insatser för att hopp om elitseriespel i framtiden. Hammarby Hockey har inga drömsiffror om tusentals vallande till superallsvenskan i hockeyn likt aik och dif´s glädjekalkyler. Hammarby Hockey har en specifik målgrupp i dagsläget: Alla som har hjärtat på det rätta stället! Det krävs inte mycket för att rädda laget vi älskar, gå på derbyt nu på söndag och visa att det är vi som är Hammarby i både med och motgång.
Din insats gör skillnad både ekonomiskt och publikt!

Som sponsor har det aldrig funnits ett bättre läge att visa sin tillhörighet med ett lag som fostrar landslags- och elitspelare. Stöd hockeysektionen genom 1080 klubben och var med i Söderandan, en långsiktig satsning på ungdoms- och elitseriespel för Hammarby Hockey.
Thomas Ecco
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024