En poäng till J18 - ny match på torsdag

J18: Hammarby Hockey - IF Vallentuna BK Hockey

Torsdag 13 november 2014 19.00
Zinkensdamms IP

Precis som mot Wings i söndags avgjordes tisdagskvällens B-juniormatch mot Vallentuna efter ett oavgjort resultat då tre perioder spelats. Vallentuna tog hem tvåpoängaren i förlängningen och det efter att Bajen haft en 2-0-ledning med mindre än sju minuter kvar av den tredje perioden. Nu väntar två hemmamatcher för de våra och först kommer returmötet mot just Vallentuna. Matchen spelas torsdag kväll och då behövs det ett hemmastöd på plats på Zinken!
Med några spelare borta på grund av sjukdom var det en rätt tunn trupp som ställdes mot hemmalaget Vallentuna. Trots detta är Bajen rörligare, snabbare och mer initiativrika i sitt agerande mot de till storleken betydligt mer storvuxna hemmalaget som dock ser lite långsamma ut.

Första perioden slutar 0-0, Vallentuna har 12 skott på mål men duktige Erik Asplund i Bajens kasse har inga problem med att hålla puckarna borta.

I andra perioden tar Hammarby ledningen då Jesper Näslund skjuter från blå och William Frankl styr in pucken. Bajen får extra skjuts i spelet efter ledningsmålet men lyckas inte åstadkomma en större ledning. I slutet av perioden är de våra trötta, Vallentuna trycker på och våra killar tvingas att ta till ojusta metoder vilket slutar med att två Bajare sitter i utvisningsbåset då den välbehövliga periodvilan påbjudes.

Bajen klarar av spelet i 3 mot 5 i tredje periodens inledning och vid en omställning gör Hampus Samuelsson 0-2 på bästa. Vallentuna tar timeout och börjar i form av sin tyngd att ta över allt mer av spelet. Det blir ett nytt numerärt överläge för hemmalaget då två Bajare sätts på botbänken. Spelet i 3 mot 5 klaras av men i det fortsatta powerplayspelet blir hemmalaget för tunga och de reducerar till 1-2. Omgående drar det tröttkörda Bajen på sig ännu en utvisning och ännu en gång släpps ett mål i boxplay in. Nu är Hammarby pressade och ett segermål för Vallentuna är inte långt borta. Lyckligtvis avslutas den tredje perioden med en Vallentunaspelare i utvisningsbåset men Bajen har problem att skapa det riktigt farliga i de till antalet fem numerära överlägena de har i matchen och snart är den tredje perioden till ända.

I förlängningen blir det Vallentuna som avgör och det blir €bara€ en poäng för de våra.

Kul och spännande match att skåda men visst känns övertidsförlusten riktigt sur, ändå är det bra att Bajen tagit poäng i de bägge inledande bortamatcherna. Att de våra kroknar lite i slutet av perioderna är inget konstigt då de går runt på 12-13 utespelare medan Vallentuna har 18 utespelare att tillgå. Att notera är att Bajenforwarden Simon Berglind är född i december -98.

Nu väntar två avslutande hemmamatcher i den lilla kvalserien där det krävs segrar för att det skall bli avancemang till regionseliten, dessutom måste det göras ett antal mål då vi har sämst målskillnad. Men det är ingen omöjlig uppgift de våra ställs inför och visst skall hemmaplanen  verka till vår fördel. Först skall returen mot Vallentuna klaras av, matchen spelas torsdag kväll kl 19.00 på Zinkensdamms IP. Jag hoppas att de våra då har fått tillbaka några tillfrisknade spelare - krya på er!

Uppmaning: Till Zinken och stötta de våra till avancemang - en uppflyttning vore jäkligt bra för föreningens framtid!

Det är för övrigt ett helt gäng med viktiga matcher som spelas de närmaste dagarna, efter torsdagens J18-batalj spelar J20 hemma både på lördag och söndag samt J18 skall spela sin sista match kommande måndag. Alla matcherna är av största vikt så flitig besöksfrekvens är önskvärd!