Ett hjärta - En förening
fredag, februari 28, 2020

Förlust men fall framåt

hh_logo_text-under.png

I stundtals underhållande match med inslag av slarv från bägge lagen gick Wings HC Arlanda segrande av isen hemma i Märsta men Bajen, som dagen till ära hade J20-keepern Ernst Adebo-Roos i målet, var avsevärt tyngre än i fredags.
1:a perioden
Rätt jämna 20 minuter där Wings testade målisen Ernst med ett antal skott som han inte hade några större problem med. Bajen hade ett powerplay, en spelform som vi suger i för tillfället, och föga förvånande uteblev utdelningen. Perioden slutar 0-0.

2:a perioden
Bajen åker på sin första utvisning i matchen då en puck slås över plexit ett par minuter in i perioden och Arlanda behöver bara 4 sekunder på sig att dunka in pucken. Omgående drar vi på oss två utvisningar till och 2-0 till hemmalaget kommer i spelet fem-mot-tre. I det fortsatta numerära underläget (skrev visst tvärtom från början, ursäkta för det, gott folk) fixar dock Linus Okerblad Westin till en reducering när han stressar Alexander Hamberg i Wingskassen till ett misstag och enkelt kan lägga in 2-1. Vi får inte glädja oss någon längre tid över målet, en minut bara närmare bestämt, innan Oskar Kjellberg som spelade i Hammarby 06/07 gör sitt andra mål för eftermiddagen (han fixar även två assist) och tråkiga 3-1 kommer upp på tavlan. Hammarby jagar därefter hårt, det avverkas några resultatlösa powerplay och boxplay. I samma sekund som Wings blir fulltaliga efter den sista av periodens utvisningar gör Bajen 3-2 efter ett riktigt snyggt förarbete av Jesper Kokkonen och Ludwig Ekman som får pucken vid Wings målområde och då lägger pucken bakåt till en framskrinnande Henrik Karlsson som skjuter in pucken. Ett av säsongens snyggaste mål enligt min ringa mening och det får väl även räknas som ett halvt mål i numerärt överläge (tänk positivt).

3:e perioden
De våra hamnar omedelbart i trångmål då Arlandaiterna sätter press runt Ernst Adebo-Roos. Våra försvarare lyckas inte rensa undan pucken och de svärmande motståndarna lyckas efter 49 sekunders spel trycka in pucken. Mycket olycklig start. Spelet går vidare, båda lagen skapar chanser  med ett litet övertag för hemmalaget. Halvvägs in i tredje slår Oliver Forsberg en fin passning genom mittzon som friställer Jesper Kokkonen och denne gör inga misstag då han med en backhand sprätter in 4-3-pucken. Tyvärr känns aldrig jakten på kvittering under den avslutande delen av matchen speciellt het eftersom vi har svårt att hitta rätt med passningar, positioner och tempo in i anfallszon. Wings gör det bra då de håller pucken inom laget, tiden rinner iväg. Med 1.40 kvar tar Hammarby timeout och Ernst plockas ut. Som det så ofta blir i dessa lägen sätter Wings en puck i tom kasse och fastslår slutresultatet till 5-3.

Rätt underhållande match och bra mycket mer sevärd än Bajenkvällen. Forwarden Viktor Thim från J20-laget som fick spela gjorde ett bra intryck precis som Adebo-Roos, positivt att vi kan hämta in killar underifrån när det saknas en hel del ordinarie folk. Spelet i numerärt överläge är verkligen ett sorgebarn och måste rättas till. Nu har vi tre matcher på oss att säkra nytt kontrakt i ettan och förhoppningsvis fixar vi det på egen hand redan på onsdag då Nacka HK besöker LW Hallen, en match som nu känns förbaskat viktig. Ladda om gott folk och åk ut till Sätra då!

Publik: Fina 369 pers. Tack för fribiljetterna vem det nu var som stod för dessa! Vi var en liten klump support på plats som gjorde vårt bästa men det var en del slitna strupar på läktaren.

Stångkorvar
Therese lägger ut texten så här:
3 st till #22 Patrik Hageman - spelsäker och kämpar 100% både framåt och hemåt. Puckout till trots.
2 st till #7 Oliver Forsberg - lugn och säker.
1 st till #17 Daniel Blomqvist Sjöholm -  för att han vuxit in i kostymen och är ett rivjärn.
Konsortiet €Glada Målvakten€ delar ut en extra korv till Ernst Adebo-Roos för en snygg debut på is i A-laget.
Domaren Andreas Harnebring får -1 för att han trodde det var en annan sport han dömde. Sjukt inkonsekvent i sitt agerande.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245.0

Länkar
Matchfakta
Hammarby Hockey: Andra raka 3-5-förlusten
Wings World: Vinst i Jubileumsmatchen

BajenHockeyTV: Arlanda - Hammarby 5-3, Intervjuer efter matchSom sagt - Nu ska vi fixa nytt Division 1-kontakt. Alla till LW Hallen på onsdag!
Egen Ishall Nu!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020