Ett hjärta - En förening
lördag, februari 22, 2020

Festen kom av sig återigen

bajenkvallen_hh-tumba_2014-01-31_klack_pj.png
Det värmer i hjärtat när klacken kör igång på Hovet. Foto: Peter Jonsson.

Nej, inte en gång till! Det är väl så en sammanfattning av fredagens Bajenkväll får se ut. Ännu en gång låser det sig totalt för våra grönvita hjältar när de äntrar Hovets is och Tumba spelar hem segern, grundlagd i den första perioden då de utan större problem lägger in puckarna i mål.
1:a perioden - mörkret
Tumba inleder i full fart och redan efter 1.08 sitter pucken bakom Anton Söderqvist. Tumba fortsätter sin offensiv och våra Bajenspelare hänger inte alls med, de ligger hela tiden skäret efter ute i banan och i egen zon är det ett gäng stenstoder utplacerade som Tumbas spelare kan åka runtikring efter behag. Dryga minuten efter inledningsmålet ringer det igen och det börjar kännas pinsamt. Därefter får Bajen spela i numerärt överläge två gånger om, trots glimtar av bra spel uteblir reduceringen. Med full styrka på isen är det istället Tumba som sätter 0-3 11.29 in i matchen efter en omställning och Bajen tar timeout, vilket är helt på sin plats och olycklige Söderqvist ersätts av Johan Johan Johansson mellan stolparna. Mer och mer av spelet flyttas in i Tumbas zon därefter och chanserna framför Maximillian Stenmark i kassen ökar i antal men pucken undviker att hamna i nätet. Ett powerplay till avverkas med lika klent resultat som de föregående och perioden avslutas med förhatliga 0-3 på tavlan.

bajenkvallen_hh-tumba_2014-01-31_hageman_pj.png
Hageman ger oss hoppet tillbaka.

2:a perioden - ljusglimten
Tumba inleder återigen friskt men det håller bara i sig i halvannan minut. Patrik Hageman kommer fri mot Stenmark i Tumbakassen men denne räddar. Lite senare kommer samme Hageman fri igen framspelad av Oscar Liljeroth och då ges ingen pardon med 1-3-reducering som resultat. Bajen fortsätter att trycka på, det kastas om i femmorna vilket ger bättre spel. Sen lyckas vi att åka på en utvisning för att det finns för många grönvita på isen och Tumbas Nick Hedemyr lägger på ett skott från blå som går in under Dubbel-Johans benskydd. Det är bara att jaga vidare för det våra, ännu ett powerplay avverkas utan att vi lyckas utnyttja detta. Med dryga två minuter kvar av mittperioden slår Sebastian Johansson ett snyggt diagonalpass upp till Jesper Kokkonen vid blå som tar sig in på mål och sätter 2-4 och hoppet tänds igen.

3:e perioden - jakten
Nu gasar Bajen från start och resultatet uteblir inte, Joakim Arnmark skjuter, fångar upp egen retur bakom Tumbakassen och passar in pucken där Daniel Blomqvist Sjölund kan dra in 3-4 och nu börjar de våra trycka allt hårdare i anfallszon. Ett par minuter efter reduceringen tar Tumba timeout när det osar alltför hett. Halvvägs in i perioden kommer en Tumbautvisning samt kort därefter en dubbelutvisning efter lite meningsskiljaktigheter. Tyvärr är det Kokkonen som åker ut, en spelar vi absolut vill ha på isen speciellt när det strax blir ännu en tvåa får Tumba och Hammarby har chansen att spela med fem utespelare mot tre i 46 sekunder. Strax efter Tumba får in sin fjärde utespelare har Mikael Paunio öppet mål men från ingenstans dyker den överspelade Maximilian Stenmarks plockhandske upp och han plockar pucken, matchens räddning. Sekunderna tickar fram snabbt och Tumba är snart återigen full styrka på isen. Tumba slår ifrån sig puckarna men de våra lyckas inte skapa något riktigt tryck eftersom det slarvas allt för mycket i passningsspelet. Hammarby tar ut Johan Johansson för att spela med 6 utespelare som endast resulterar i ett Tumbamål i tom kasse. Matchen slutar 3-5 och det är bara att gratulera Tumba till segern.

Det är den tredje raka Bajenkvällstorsken och det känns för jävla bittert. Låsningen som drabbar våra älskade spelare när de glider in på Hovet är helt och hållet mental enligt min mening. Istället för att bäras fram av Sveriges bästa klack verkar stödet bli en black om skridskoskenan. Till nästa gång bör det stå ett antal timmars mental förberedelse på programmet under kunnig ledning.
Vi har halvdussinet numerära överlägen som inte inbringar ett enda mål. Det är fan i mig inte acceptabelt. Tumba har ett powerplay och behöver då bara 25 sekunder för att få in pucken i mål.

Publiken: 5942 på plats, lite färre än förra året men ett ansenligt antal. Det stora flertalet går på en hockeymatch per säsong, Bajenkvällen, och då behöver vi spela på topp. Klackens sång var fenomenal, bättre stöd går inte att få.

Stångkorvar
Jag tar mig själv friheten att dela ut dessa.
3 st till 22# Patrik Hageman - rutin som tar tag i det hela för att väcka övriga.
2 st till 17# Daniel Holmqvist Sjölund - enda killen med plusstatistik i laget.
1 st till 29# Henrik Karlsson - bäst i backbesättningen.
Domare Lennart Meandzija gör sin bästa insats under säsongen och belönas med 2 extra ränder i uniformen.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245.0

bajenkvallen_hh-tumba_2014-01-31_lena-andersson_pj.png
Bajenkvälls-generalissimus Lena, tack för ett strålande evenemang.

Organisationsmässigt gick Bajenkvällen alldeles utmärkt. Bamsingarna tackar alla frivilliga krafter som får evenemanget att fungera, ett speciellt stort tack till Lena Andersson som lett arbetet och lagt ned otaliga timmar för att vi Bajare skall kunna festa på Hovet.

bajenkvallen_hh-tumba_2014-01-31_undomsbanderoll_pj.png
Snyygt!

Före matchen skrinnade hockeyskola och ungdomslag in på isen och passade då att propagera för fler hockeyhallar i Stockholm, snyggt! Egen ishall nu!

bajenkvallen_hh-tumba_2014-01-31_pristagare-utdelare_pj.png
Pelle-stipendiater & "Så Jävla Bra!" pristagare samt utdelarna.

Det delades under andra periodvilan ut priser, Insamlingsstiftelsen Pelle Lindberghs minne delade ut två stycken stipendier till Hammarby Handbolls materialare Lasse "Bebben" Bjernér och juniormålvakten Martin Sunnerstam. Bamsingarnas €Så Jävla Bra!€ gick till Bajen Fans IF:s första ordinarie ordförande Jakob €Jabbe€ Uddeholt och spelaren Andreas Jakubowics som gjorde BF IF:s första seriemål mot AC Camelen hösten 2008. Förutom att vara så jävla bra är dessa två numera hedersmedlemmar i Bamsingarna.

Bamsingarna hade som vanligt ett välbesökt souvenirbord, stort tack till alla som tittade förbi.
Det av oss anordnade lotteriet med en urtjusig lagbild tryckt på canvas som pris vanns av Pia Moberg som hade lott nr 42 i sin ägo.
Vi sände för första gången även webbradio från matchen och det går lyssna till matchen i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3-format

Då vi förlorade matchen innebär det att vi fortfarande inte är klara för division 1-spel nästa säsong så kampen går vidare. Närmast väntar Wings på oss i Pinbackshallen under söndagseftermiddagen.

Länkar
Matchfakta
Hammarby Hockey: Att det ska vara så bedrövligt svårt€¦
SvenskaFans.com: IFK Tumba var redo och 5942 tittade på
Hammarbys Hockeyhistoria: 140131: Hammarby-IFK Tumba 3-5 (bilder)

BajenHockeyTV: Hammarby - Tumba 3-5 (Bajenkvällen 2014), intervjuer efter matchDet tog mig ett och ett halvt dygn att komma över en del av den ledsam- och bitterhet efter Hovetmatchen så att jag kunde skriva detta, slutältat i skallen för den här gången. Nu är det bara att tänka framåt.

Foto: Peter Jonsson.
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020