Matchrapport Väsby - Hammarby söndagen den 26 januari 2014

Anton Söderqvist spikade igen mor Väsby.Foto: Peter Jonsson.

Hammarby Hockey studsade tillbaka efter lågvattenmärket i Nacka och utmanövrerade Väsby på bästa sätt på bortais under söndagseftermiddagen.
Första perioden
Den började med en tidig utvisning för Väsbys del. Hammarby gör ett riktigt bra powerplay och Tobias Beckman gör dagens första mål assisterad av Hampus Harlestam och Oscar Liljeroth. Strax efter blir Pontus Okerblad utvisad för en slashing och Hammarby genomför ett väldigt bra boxplay där de lyckas hålla pucken mest hela utvisningen. Hampus Harlestam gör 2-0 assisterad av vårt nytillskott Daniel Blomqvist och Emil Mårtensson. I mitten av perioden åker vi på en utvisning och Väsby lyckas skapa en del farligheter, men inget som ger utslag. 14.25 så tappar en Väsbyback pucken i egen zon som siste man framför målet. Jesper Kokkonen sveper in och plockar upp pucken fintar målvakten lite och sätter den i mål. I slutet av perioden så åker Väsby på en utvisning och under Hammarbys powerplay åker de på ytterligare en utvisning på grund av för många spelare på isen. Hammarby lyckas tyvärr skapa några direkta farligheter och resultatet 0-3 står sig perioden ut trots en man mer på isen.

Andra perioden
Tidigt i andra perioden får Hammarby en utvisning men tar över Väsbys powerplay helt och gör anfall efter anfall. Därefter blir det mycket spel i mittzon innan Hammarby tar tag i spelet igen och attackerar Väsby för fullt. Pontus Okerblad visar verkligen framfötterna den här perioden. I mitten av perioden åker vi på en utvisning och Väsby tar timeout för att skärpa till sig och lyckas få till ett bra powerplay men är fortfarande mållösa. Dock gjorde timeouten att Väsby ligger på bra i flera minuter. Hammarby klarar av ytterligare ett bra boxplay spel innan det är dags för mål igen. 18.42 gör Ludwig Ekman mål efter en snygg passning av Pontus Okerblad. Även Jesper Kokkonen för en assist där. 41 sekunder senare är det dags igen. Hampus Harlestam nätar med assisterad av Emil Mårtensson och Joakim Arnmark. Hammarby åker av isen efter andra perioden med resultatet 0-5.

Tredje perioden
I tredje perioden kommer det ut ett taggat Väsby som har gett sig sjutton på att de ska vinna matchen. Detta resulterar i ett böljande spel. I mitten av perioden är det väldigt nära att Väsby gör mål men Anton gör några helt omöjliga rörelser (har killen inga ben i kroppen?) och räddar ett flertal målförsök. I all tumult blir Oscar Liljeroth skadad i ansiktet, själv missade jag vad som hände men han borde ha fått en klubba eller något liknande på munnen/näsan för han blödde ganska ymnigt, lite blod stoppar inte Oscar så han var ute på isen igen efter någon minut. Strax efter så gör Tobias Beckman 0-6 assisterad av Peter Danielsson och Ludwig Ekman. Väsby fortsätter att kämpa in i det sista men lyckas inte ta hål på Anton.

Sammanfattning av matchen
Det var mycket fart och fläkt hela tiden och få avblåsningar. Väsby spelade bara med 5 backar i dag och målvakten släppte många returer, vidare fick de inte riktigt till sitt pp och skapade inte jättemånga farliga avslut.
Hammarby behöll fokusen under hela matchen och slappnade inte av trots ledning. De skapade många chanser och spelade utmärkta boxplay. Powerplayspelet är i mitt tycke fortfarande svagt, men i dag gav det i alla fall utdelning. Våra ynglingar Daniel Blomqvist och Pontus Okerblad gjorde riktigt bra ifrån sig idag. Det är kul att se att Daniel kommit in i gruppen så snabbt.

Publiksiffra: 351 varav ca 60-70 Bajare var på plats och stöttade. Det blev inte mycket till skönsång i dag men desto mer glada hejarop.

Stångkorvar
Thuva väljer att dela ut så här
3 stångkorvar går till 1# Anton Söderqvist för att han gjorde fantastiska räddningar och dessutom höll nollan.
2 stångkorvar går till 11# Pontus Okerblad då han var riktigt het på isen i dag och skapade många farliga chanser.
1 stångkorv går till 17# Daniel Blomqvist för han energi och förmåga att redan finnas på rätt plats vid rätt tillfälle. HD Peter Lyth får en plusrand då han inte var katastrofdålig.