fredag, mars 29, 2024

Nacka besegrade Hammarby

Efter söndagens strålande vinst över Wings tog det tvärstopp mot jumbon Nacka under onsdagskvällen. Tveksamt spel i försvarszon bäddade för att hemmalaget i Nacka Ishall skulle kunna ta sin första trepoängare i fortsättningsserien.
Både under första och andra perioden är Nacka det bättre laget på isen, de spelar enkelt och tar sig med lätthet in framför Bajens kasse eftersom våra killar av någon anledning inte går in nära motståndarna och förvånansvärt ofta missar markeringen på spelare runt eget mål. Vi är helt enkelt inte med i matchen alls. I spel fyra mot fyra tar Nacka ledningen en kvart in i matchen då Philip Baczek skjuter in pucken bakom Johan Johansson. Bajen är nära en snabb replik då Ludwig Ekman och Jesper Kokkonen kommer i ett två-mot-ett-läge men Nackakeepern Gustav Griborn räddar mirakulöst. Kort därefter blir Dubbel-Johan för andra gången i matchen överkörd, skadar sig och tvingas utgå. Anton Söderqvist kommer in och behöver inte stå allt för länge innan lagen går ut för en tidigarelagd pausvila eftersom isen behöver lagas.
När matchen fortsätter ser det likadant ut, Bajen är inte alls med och Nacka utökar sin ledning med både ett och två mål. Då de våra vid ett par tillfällen spelar i numerärt överläge händer det inte mycket. Efter Nackas 3-0-mål tar Hammarby timeout och resultatet står sig perioden ut.

I den tredje perioden sätter Hammarby äntligen fart efter omkastningar i femmorna och i den 43:e minuten reducerar vi två gånger genom Oscar Liljeroth och Hampus Harlestam. Därefter kommer forceringen av sig och vi drar på oss en del utvisningar som inte gör det bättre samtidigt som Nacka vinnlägger sig om att försvara ledningen. I slutet av matchen spelar Bajen i numerärt underläge, Anton plockas ut för att spela med fem utespelare men det blir ingen positiv utdelning. Tyvärr brinner det till i de frustrerade Bajenskallarna under de sista 26 sekunderna och vi drar på oss två stycken tiominutare och ett matchstraff för snack med domaren.

Nacka vinner matchen med 3-2 och det är bara att (motvilligt) gratulera, de spelar efter sin förmåga och gör detta på bästa sätt. Varför vårt eget spel ser ut som det gör är det svårt att uttala sig om, kanske det handlar om underskattning av ett på pappret redan slaget lag.
En ljusglimt i mörkret var våra yngsta, nya killen Daniel Blomqvist Sjöholm och Pontus Okerblad Westin som gick in och tog för sig på bästa sätt.

Publik: 176 personer varav en ca 60 personer stor Bajensupport som försökte hålla humöret och laget uppe.

Webbradiofiler
Bamsingarna sände matchen och det går att lyssna i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3

Stångkorvar
Marie delar ut som följer:
3 st till 9# Hampus Harlestam - för att han står upp emot alla smällar han får på isen och ändå slinker undan och gör mål efter mål.
2 st till 32# Jonas Bergman - har inte synts till så mycket på sista tiden men i går steppade han upp takten och tog för sig både med tacklingar skott och att vara allmän pain in the ass för Nacka!
1 st till 17# Daniel Blomqvist Sjöholm - en fröjd att se nyförvärvets energi och spel tillsammans med Pontus och Ludde. Jag ser med förväntan fram emot kommande matcher med den kedjan.
HD Thomas Mccarthy bedöms på detta vis: €Zebran, jag vad ska man säga..... Som vår ordförande brukar säga: Såååååååå Dåååååålig! Tappar matchen helt och är totalt inkonsekvent i sitt dömande. Hittar utvisningar som inte finns och struntar i solklara utvisningar åt bägge håll. Så två stycken minusränder tjänar han i hop till.€