Ett hjärta - En förening
torsdag, mars 28, 2024
 Inget
Nu följde ju jag damernas seger på Kärrtorp denna onsdagskväll så egentligen kan jag inte yttra mig om vad som hände i Segeltorp.

Nu följde ju jag damernas seger på Kärrtorp denna onsdagskväll så egentligen kan jag inte yttra mig om vad som hände i Segeltorp. Dock har jag sett Highlights och följde såklart matchen på stats.

Hur vi än vrider och vänder det så var det en oerhört skön seger för grabbarna och jag gläds nåt så fruktansvärt med Sebastian Andersson att han fick hålla nollan. Att Segeltorp dessutom sköt hela 44 skott gör inte saken direkt sämre.
Segern med 3-0 betyder inte ett skit för tabellen, men för grabbarnas självförtroede och lugn så var detta viktigare än ett SM-Guld. Nu väntar tuffa Hudiksvall hemma i Sätra på lördag. Ett "huddik" som faktiskt förlorade nu i går mot Vallentuna. Så chansena till poäng är mycket goda för våra grönvita krigare.

Jag BER verkligen alla som läser detta att ta sig till Sätra på lördag. Endast 100 spänn kostar inträdet och samtliga ören går rakt ner i Hammarbys fickor. Nedsläpp sker 14:00.

Dagens stångkorvar är utdelade av publiken som var på matchen i Segeltorp på detta sätt:

Inget
Vi var fem Bamsingar på plats i Kärrtorps kalla tält under gårdagen och fick bevittna en kassaskåpsäker tillställning i Speedway-matchen mot Kallhäll.

Inför avresan mot Söderort och Kärrtorp hade den undertecknande ordföranden lastat på sig lager efter lager med kläder till ett försök att stänga ute kylan i det svinkalla tältet som numer är placerat på den gamla uterinken på Kärrtorps IP. Kan meddela att jag lyckades väldigt bra. Det var lite kallt om händerna, annars överlevde jag de dryga två timmarna.

Självklart startade inte matchen i tid, eftersom grabbarna som hade träning innan damernas match hade sin träningstid till 19:20, alltså tio minuter innan det skulle bli nedsläpp.
Detta är något som föreningen måste titta på. Alla lag inom föreningen kanske skulle kunna bjuda på en fem/tio minuter av sin träning för att vi ska få starta våra matcher i tid.

Hursomhelst så startade matchen och självklart blev det mål direkt. Det är ju ändå toppen mot botten. Dock var det i fel kasse målet trillade in. Sandra Borglycke var för dagen p.g.a landslagspel Söderbönornas målvakt och fick se sig överlistad efter bara dryga minuten in i matchen. 0-1 på tavlan och Kallhäll firade såklart. Detta tände brudarna nåt rejält. Det var spel mot ett mål och kvitteringen kom, så klart. Självklart var det vår egna lilla skyttedrottning Annie Åsell som smackade in kvitteringen.

Annie stod även för ledningspucken till 2-1 och nu var ordningen återställd. Perioden såg ut att sluta 2-1, men Mikaela Karlsson hade bestämt sig för annat. Från bara nån meter utan för målgården tar hon i för kung och fosterland samt hela Vita Huset och den Amerikanska presidenten och sätter 3-1 hur snyggt som helst. Det firas enormt i båset eftersom det är Amerikansfödda Karlssons första mål i den grönvita dressen.

Sie baut die Führung aus

Tyskan Anna Faber som förövrigt lärt sig en klockren svenska utökade Zu vier Toren gegen einen och glädjen var total bland de 37 åskådarna i tältet. Bamsingarna sjöng om grönvita blommor och fick även till en ramsa om nyförvärvet Mia Björk. "Kolla kolla kolla björken, hon är faktiskt grön och vit". Den tredje perioden var dryga tre minuter lång då Eveline Kjetselberg tog pucken över blå och avlossade ett skott som hamnat nånstans i Årsta om det inte funnits massa saker i vägen. Nu fanns det ett vitt nät på vägen dit och 5-1 var ett faktum. Efter matchen fick tjejerna stående ovationer och tre poäng var säkrade.

Nästa match är på söndag då vi reser till Tullinge. Nedsläpp sker 16:30 i arenan med vackra namnet Fastighetsbyråns ishall. Hoppas vi ses då !